Egyedi esport weboldal vagy esport weboldal bérlés?

Egyedi weboldalt terveztessek esetleg hibrid weboldalt béreljek, vagy csak simán már kész weboldalt béreljek? Mi alapján érdemes választani? Ebben a cikkben ezekre fogsz választ kapni és segít a döntéshozatalban. 

Tegyünk különbséget egy csapat és egy multigaming (több csapat egy szervezet alatt) között. Többféle szempontból lehet a kérdést körül járni, elsőként a csapatok szemszögéből fogom ezt a dolgot kivesézni. Érdemes betartani egy építkezési sorrendet. 

Csapat szemszögéből

Az a személyes tapasztalatom, hogy nagyon sok újonnan összeállt játékos nem sokáig tart ki egy csapatként. Nagyon ritka az, hogy összeáll pár játékos és akár évekig együtt maradnak és egy egységként küzdenek.

Ha újonnan alakult csapat vagytok, akkor a fentebb leírtak alapján első lépésként, egy logót érdemes terveztetni. Így lesz egy arculat, aminek köszönhetően beazonosíthatóak lesznek mások számára. Nyilván a csapatnév is segít a beazonosításra, de a logó még ettől is egyedibb lehet, hiszen ugyanazt a csapat nevet bárki használhatja.

Második lépésként jöhet a weboldal bérlés akár a legkisebb csomag is. Ennek a költsége nem magas, kipróbálhatja a csapat, hogy egyáltalán megéri-e nekik havi szinten egy weboldalt bérelni vagy sem. Ha a csapatnak van már támogatója, akkor valószínűleg a támogatásért cserébe valamilyen megjelenést fognak kérni a szponzorok. Erre megfelelhet akár a játéban használt név kiegészítése a szponzor nevével, vagy akár a facebook oldalra kirakva a partner logóját. Ugye itt vannak korlátozások, nem tudod a támogatót bemutatni esetleg azt számolgatni mennyien tekintették meg a logójukat és a többi. Erre jó megoldás a weboldal, hiszen számos lehetőség van arra, hogy monitorozzuk mennyien kattintottak az adott támogató logójára esetleg mennyien tekintették meg a hozzájuk kapcsolódó leírásokat esetleg termékeket.

Harmadik lépésként már ellehet gondolkozni, hogy egyedi grafikát készíttetsz, aminek van egy egyszeri tervezési és fejlesztési költsége majd az üzemeltetést és a bérlést mi (webesports) megoldjuk. Ennek a csomagnak a neve a Hibrid weboldal bérlés, itt az a lényeg, hogy a már kész bérelhető esport weboldal rendszerre egy új köntöst húzunk, tehát a motor maradna ugyanaz, mint a sima weboldal bérlésnél.

Negyedik lépésként, ha a csapat már olyan támogatókkal rendelkezik, vagy akár valaki annyira elhivatott, hogy maga kifizessen egy egyedi weboldalt, akkor arra is érdemes beruházni. Nyilván a weboldal bérléses rendszernél is arra törekszünk, hogy minél több és hasznosabb funkció legyen elérhető, viszont nem lehet mindig mindenkinek megfelelni. Erre jó az egyedi weboldal tervezés, hiszen azt kérsz és azt is fogsz kapni, amit szeretnél. Tudsz mutatni akár más csapatok weboldalán levő megoldásokat vagy kitalálhatunk közösen mi is újakat és ezeket beépíthetjük a weboldalba. Ha esport versenyeken is részt vesz a csapat és szeretnétek támogatókat vagy akár esport szervezetet létrehozni, akkor én mindenképpen javasolnám, hogy legalább béreljetek egy weboldalt. Az én személyes véleményem, hogy az profizmusra és szervezettségre utal, ha van egy csapat mögött egy szép és igényes weboldal.

Szervezet, multigaming szemszögéből

Ha alakuló multigamingról van szó, nekik is javaslom, hogy első lépésként mindenképpen terveztessenek egy logót és legalább béreljenek weboldalt, amin összetudják gyűjteni a különböző játékban játszó csapataik játékosát, eredményeiket és a többit. Így eltudnak indulni azon az úton, ami ahhoz vezethet, hogy komoly támogatóik lehessenek. Ha van már pár játékban csapata a szervezetnek és nekik vannak már komoly eredményeik, akkor valószínűleg fognak találni maguknak megfelelő támogatót. Ezen lépés után már egy egyedi weboldal megtervezésén ellehet gondolkodni.

Összegzés

Érdemes fokozatosan haladni, első lépésként logót tervezni, majd weboldalt bérelni és ha megfelelő anyagi háttérrel rendelkezik a csapat, akkor egy egyedi weboldalt terveztetni. Nézd meg az eddigi munkáinkat és ha valami megtetszett és szeretnél hasonlót akkor írj nekünk!

  • Megosztás:
Küldj üzenetet nekünk