Hogyan készül a mascot logó?

Minden projectet úgy kezdünk, hogy felmérjük az ügyfél igényeit. Ezt általában vagy pár email váltásban oldjuk meg, vagy ha van az ügyfélnek kedve és ideje, akkor Discordon vagy Teamspeaken beszélünk. Ha van konkrét elképzelése a megrendelőnek, akkor általában ez a megbeszélés vagy email váltás aránylag gyorsan szokott menni. Ha nincs, akkor az alábbi információkat mindig megkérdezzük egy ilyen jellegű munkával kapcsolatban:

  • Első és legfontosabb a csapat név vagy név kiválasztása. Ez lehet egy alappillér a logó koncepciójával kapcsolatban. Ha például a csapat név mondjuk a Bee Esport akkor nyilván egy méhecske jól mutatna a logón.
  • Név után a figura a második legfontosabb eleme a logónak. Itt kiválaszthatunk egy állatot vagy tárgyat, vagy más elemet, ami egy ilyen típusú logóhoz illik.
  • Fontos elem a szín vagy színek kiválasztása. Általában 2 maximum 3 színt szoktunk kérni az ügyféltől, amiből 1 a domináns.
  • Ezeken kívül az is nagy segítség nekünk, hogyha pár képet már készen levő logókról kapunk ezzel betudjuk lőni az ügyfél ízlését.


A megbeszélés után összesítjük az információkat, amiket továbbítunk a grafikusnak. Ő meghatároz egy időt, hogy nagyjából mikorra tudja elkészíteni a logót és visszajelez nekünk. Ezek alapján értesítjük az ügyfelet, hogy mennyi időbe telik majd a logó tervezés és hogy pontosan mennyibe fog kerülni. Ha a kapott információk megfelelnek az ügyfélnek, akkor elkérjük az adatait és elkészítjük a szerződést. A szerződés aláírását követően elkezdjük a munkát. Ilyenkor tűzparancsot kap a grafikus és elkezd a kézzel rajzolt vázlaton dolgozni. Ha elkészült, akkor azt elküldi nekünk, mi azt ellenőrizzük, hogy megfelel-e az elvárásoknak, ha igen, akkor elküldjük az ügyfélnek elsőkörös megtekintésre. A megrendelő válaszától függően, ha nem tetszik neki a terv akkor új koncepciót csinálunk, ha tetszik neki, akkor a vektorizálással folytatódik a folyamat. Amint az elkészül küldjük is az ügyfélnek, ha nem tetszik neki akkor új koncepciót készítünk. Ha tetszik neki, akkor a megrendelőnek küldünk egy díjbekérőt a szerződésben megjelölt összeggel és megvárjuk a kifizetést. Ha megérkezik a számlánkra az összeg, akkor elküldjük a forrás fájlokat, ami általában .ai fájl és a számlát a befizetésről. A megrendelő igényeinek megfelelően .jpg és .png formátumba is exportáljuk a logót, így egyből feltudja használni akár a közösségi média felületeken.

Hogyan készül a mascot logó?

Hogyan készül a mascot logó?

Hogyan készül a mascot logó?

  • Megosztás:
Küldj üzenetet nekünk